Солза Грчева во Собранието на РМ

Тука може да ги проследите впечатливите дискусии на пратеничката Солза Грчева на вчерашната собраниска седница; говори во одбрана на Пленумите и на интегритетот на академската заедница!

Прв состанок на Професорскиот пленум

10458553_834349966606096_1442386265900255168_n

“Професорски пленум“ функционира како неформална група веќе неколку дена.

Утре (26.12.2014) во 13 часот во аулата на Филозофскиот/Филолошкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ групата ќе го одржи својот прв состанок „во живо“. Целта на Професорски пленум е да се поттикне јавна, отворена и информирана дебата за реформата на високото образование во Република Македонија со учество на сите засегнати страни.