Има разлика!

10

Една споредба меѓу професорите во Словенија и Македонија.

Македонија со 58 пати помалку средства, успева да продуцира 16 пати помалку трудови со импакт фактор.

Или кога веќе љубите да ги сведете работите на суви бројки (што е апсолутна глупост) македонските професори се 3.6 пати поефикасни да претворат 1 евро во научен труд.

Ако ги земеме во предвид просечните плати, кои се околу 3 пати поголеми во Словенија, ќе видиме дека перформансите ни се (за чудо) приближно еднакви.

http://wdi.worldbank.org/table/5.13

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s