Закони

 

НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК:

 1. Општ закон за факултетите и универзитетите (ФНРЈ, 1960)
 2. Закон за докторатот на науките (ФНРЈ, 1955)
 3. Закон за стручните називи и академските степени (ФНРЈ, 1963)
 4. Општ закон за школството (СФРЈ, 1964)
 5. Закон за измена на општиот закон за школството (СФРЈ, 1964)
 6. Закон за високото школство во СРМ (СРМ, 1965)
 7. Закон за високото образование (СРМ, 1974)
 8. Закон за насоченото образование (СРМ, 1985)
 9. Закон за високото образование (РМ, 2000)
 10. Закон за високото образование (РМ, 2008)
 11. Закон за изменување и дополнување на ЗВО (РМ, јануари 2013)
 12. Закон за високото образование (РМ, консолидиран текст, февруари 2013)
 13. Закон за високо образование (РМ, консолидиран текст заклучно со 2014)
 14. Закон за изменување и дополнување на ЗВО (РМ, 22.01.2015)
 15. Закон за високо образование (РМ, финален консолидиран текст, јануари 2015)
 16. Закон за високообразовните установи за образование на наставен кадар во предучилишното воспитание, основното и средното образование (РМ, јануари 2015)
 17. Закон за високото образование – нацрт-текст за дискусија (предлог на Професорскиот Пленум, 4.10.2017)

NË GJUHËN SHQIPE:

 1. Наскоро…

IN ENGLISH:

 1. Amendments to the Law on Higher Education (01/2015)

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s